Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

carola

16 16+01:00 març 16+01:00 2019 @ 20:30 - 21:30

10€ - 14€

carola

A partir de la novel·la ‘Feliçment, sóc una dona’, de Maria Aurèlia Capmany.

Q-Ars Teatre – Adaptació
Francesca Piñón – Direcció
Lurdes Barba – Ajudant de direcció
Anna Güell – Intèrpret

‘Carola’ és un retaule magnífic de la societat catalana del segle XX. Una dona que ens parla amb la màxima sinceritat dels records que guarda, dels seus amors i del seu periple vital com a conseqüència de néixer dona i de classe humil. La lluita per intentar assolir la seguretat econòmica, i en últim terme la llibertat, sense l’ajuda dels homes.

La trajectòria vital del nostre personatge és la d’una dona que lluita per la igualtat en una Catalunya convulsa. La Carola té l’edat del segle i, en certa manera, el representa.

Q-Ars Teatre fa una excel·lent adaptació a partir de la novel·la ‘Feliçment, sóc una dona’ de Maria Aurèlia Capmany, que manté l’essència i el pols de la novel·la original.

Pertanyo a la generació que ha complert ja els cinquanta anys. Vaig néixer a Barcelona en una família d’intel·lectuals de formació liberal, enllà del desig de mantenir en biblioteques i museus i arxius, el llegat dels vells temps. Uns estudis feliços en un audaç Institut-Escola educada en el culte a la llibertat i la honestedat intel·lectual, en contacte amb professors de categoria poc corrent vaig aprendre, molt tard, quan ja no podia deixar-me ferida de cap mena, que les dones es disposaven a seguir cursos de feminitat, per ingressar de nou a la vida de la llar que les feministes havien abandonat cent anys abans. Vaig poder explicar irònicament que el complex de castració se’m va fer evident l’abril de 1939, i davant del caos polític i social que els meus ulls contemplaven vaig poder repetir la frase de la desvergonyida Rigolboche: “Heuresement que je suis une femme.” – PARAULES DE Maria Aurèlia Capmany del llibre La Dona a Catalunya (1975)

recomanat a:

A tothom a qui agradi Maria Aurèlia Capmany, la bona literatura i el teatre. Un espectacle que fa reflexionar i que t’atrapa des del primer moment. Un alegat a favor de la llibertat i la tria personal, magistralment interpretat per Anna Güell.

 

 

Mostra els detalls

Data:
16 16+01:00 març 16+01:00 2019
Hora:
20:30 - 21:30
Cost:
10€ - 14€
Categories d'Esdeveniment:
, ,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , ,

Recinte

Teatre el Magatzem
Carrer de Reding, 14
Tarragona, Tarragona 43001 Espanya
Telèfon
123-45-67-89
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Cooperativa Obrera
Telèfon
977 21 11 48
Correu electrònic
cot@cotarraconense.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

© Copyright 2022 - Cooperativa Obrera. Tots els drets reservats. Disseny: Kreative Offensive - www.kreative-offensive.com

El dret a la pròpia imatge està reconegut a l´article 18 de la Constitució i regulat per la Llei 1/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l´honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge i la Llei 15/1999, de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, article 13 del Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s´aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Obrir xat
Necessites ajuda? 🤔
Benvinguts/des a la Cooperativa Obrera!
Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres en aquest xat! ☺️