presentacions

memòria de les oblidades

Data: 3/03/2020
Preu: Gratuït
Lloc: Sala d’actes
Hora: 19:00
A càrrec de: Lluïsa Garcia

Presentació del llibre MEMÒRIA DE LES OBLIDADES de Tecla Martorell

Memòria de les oblidades pretén ser un petit homenatge a totes aquelles dones que van patir la repressió franquista i que el silenci va impedir que restessin a la memòria col·lectiva.

Per un decret de 1931, la II República va fer que els convents de monges deixessin de ser centres de custòdia per a dones preses, però el 1938 la dictadura franquista els tornarà a convertir en centres de reclusió i les monges en funcionàries de presons.

En un intent de desmassificar la presó de Pilats de Tarragona, on es trobaven homes i dones, aquestes són traslladades al convent de les Oblates de la mateixa ciutat. Seguint la política de dispersió de pressió de presos de la dictadura, moltes, provinent d’arreu de l’Estat espanyol, hi faran cap. Les dures condicions de vida, les malalties, la impotència i la soledat van fer que onze morissin i fossin enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona.

 

© Copyright 2022 - Cooperativa Obrera. Tots els drets reservats. Disseny: Kreative Offensive - www.kreative-offensive.com

El dret a la pròpia imatge està reconegut a l´article 18 de la Constitució i regulat per la Llei 1/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l´honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge i la Llei 15/1999, de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, article 13 del Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s´aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Obrir xat
Necessites ajuda? 🤔
Benvinguts/des a la Cooperativa Obrera!
Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres en aquest xat! ☺️