La Cooperativa Obrera Tarraconense juntament amb altres cooperatives del territori impulsem visites guiades per donar a conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona

Territori Cooperatiu és la proposta cultural que presentem diferents cooperatives del territori de visites guiades per conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona a través d’una descoberta turística dels espais, arquitectura i successos al llarg de la història.

Cooperativa Obrera Tarraconense

Un recorregut urbà per Tarragona passant per la Rambla Nova, la plaça Corsini, el Mercat Central i la Cooperativa Obrera Tarraconense per descobrir els inicis del cooperativisme a la ciutat. Es dóna a conèixer la figura de l’arquitecte Pujol de Barberà i el d’Andreu Sans i el paper de les dones de l’època, forçosament anònimes. S’analitzen els canvis socials que tenen lloc, l’arquitectura dels nous edificis, i la consegüent transformació de la ciutat. En aquella època, la Cooperativa Obrera Tarraconense edificava la seva seu social adaptant-la a les necessitats reals de l’activitat econòmica d’una cooperativa de consum.

 

 

Cooperativa Falset Marçà

Cèsar Martinell és un personatge històric clau del cooperativisme del Camp de Tarragona. En aquesta visita enoturística a la Cooperativa Falset Marçà es coneix qui era i quina era la seva vinculació amb la construcció de les anomenades Catedrals del Vi en un context de post fil·loxera i impuls agrari de la Mancomunitat de Catalunya.

Més informació: https://www.etim.cat/

 

 

Societat Agrícola de Valls

Un recorregut urbà pel casc històric de Valls fins a la plaça del Carme, on es troba la seu social de la primera cooperativa agrícola de Catalunya, fundada el 1888. Es coneixerà la figura de Lluís Homs, màxim impulsor d’una de les primeres cooperatives elèctriques a Valls i a tot Catalunya, enfrontada a La Canadiense.

Més informació: https://www.coopvalls.com/

 

 

La Titaranya – Cooperativa d’habitatges i locals socials

Les places i carrers amb noms de productes i oficis relacionats amb la venda, formen part d’aquesta ruta urbana pel Barri Antic de Valls. Una descoberta turística dels habitatges dels comerciants en l’època medieval i dels espais de mercat, passant per l’expansió de la vinya i l’aiguardent dels segles XVIII-XIX, fins arribar a Ca Robusté, un centre d’explotació agrícola que actualment acull, als seus baixos, la cooperativa de consum La Bajoca, i que forma part del projecte d’habitatge social i cooperatiu La Titaranya.

Més informació: https://latitaranya.coop/

 

 

Aquestes visites guiades finalitzen amb tastos de cortesia de productors locals vinculats a cada cooperativa.

És imprescindible fer reserva prèvia a cadascuna de les cooperatives que configurem aquesta proposta, i seguir les recomanacions i indicacions que cadascuna marquem.

 

Es tracta d’un recorregut pel cooperativisme català i els seus valors, contextualitzat amb el moment històric en què es van fundar les organitzacions fins a l’actualitat i la seva vinculació amb l’Economia Social i Solidària.

Presentem aquest projecte en el marc del Dia Internacional de les Cooperatives, de la mà de la cooperativa Camins Km 0 i de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona.

© Copyright 2022 - Cooperativa Obrera. Tots els drets reservats. Disseny: Kreative Offensive - www.kreative-offensive.com

El dret a la pròpia imatge està reconegut a l´article 18 de la Constitució i regulat per la Llei 1/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l´honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge i la Llei 15/1999, de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, article 13 del Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s´aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Obrir xat
Necessites ajuda? 🤔
Benvinguts/des a la Cooperativa Obrera!
Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres en aquest xat! ☺️