La Cooperativa Obrera Tarraconense edita el primer calendari de Tecla a Tecla

La Cooperativa Obrera Tarraconense edita el primer calendari de Tecla a Tecla

Es podrà adquirir als Mercats de la Ciutat fins al 10 de setembre i a l’stand de les festes a partir del dia 11. Està dissenyat per Kreative Offensive i il·lustrat amb fotografies de David Oliete, que rememoren moments únics de la festa major de la ciutat. L’objectiu és que tarragonines i tarragonins sentin la festa major de ben a prop i durant tot l’any.

El primer calendari genuïnament tarragoní ja és aquí. La Cooperativa Obrera Tarraconense ha editat el primer calendari de Tecla a Tecla, el calendari de tota Tarragona. Diu la tradició no escrita que l’any tarragoní arrenca amb la fi de les festes de Santa Tecla i torna a començar el 23 de setembre de l’any següent. Per aquest motiu, i en el marc del 700 aniversari de les festes, l’entitat centenària vol acostar a la ciutadania un calendari especial i únic.

El calendari l’ha dissenyat Kreative Offensive i està il·lustrat amb imatges del fotògraf tarragoní David Oliete. Es recullen moments íntims, de gresca, alegria i emoció de les festes de Santa Tecla, amb protagonisme pels elements del Seguici i els seus portants. L’objectiu és clar: que els ciutadans sentin de ben a prop les festes de la ciutat i durant tot l’any, de manera que cada vegada que consultin una data al calendari revisquin moments inoblidables viscuts durant les festes.

Dies internacionals, socials, culturals i efemèrides tarragonines diverses estan marcades en vermell en aquest calendari, que es troba en procés de construcció. Si trobeu a faltar alguna data assenyalada, podeu fer arribar les vostres propostes al correu info@cooperativaobrera.cat . Aquest calendari ha arribat per quedar-se, i la Cooperativa Obrera Tarraconense vol actualitzar-lo any rere any amb les vostres aportacions.

Ja disponible als Mercats de la Ciutat i aviat a l’estand de les festes

El calendari de Tecla a Tecla ja es pot aconseguir al Mercat Central de Tarragona i al Mercat de Torreforta. Estarà disponible també als mercadets de la ciutat fins al pròxim 10 de setembre. Un dia després es podrà adquirir a l’estand de les festes, on també hi trobareu altres productes de marxandatge de les festes de Santa Tecla.

El calendari té un cost de 8 euros, però pots aplegar-te amb amics i familiars per fer una comanda conjunta i aconseguir packs econòmics. 25 unitats es vendran a 7’5€ cadascuna, 50 unitats costaran tindran un preu de 7€ cadascuna, amb 75 unitats costaran 6 euros i amb 100 unitats el breu baixarà fins als 5€.

La Cooperativa Obrera Tarraconense, al costat dels teclers i tecleres

La Cooperativa Obrera Tarraconense vol posicionar-se al costat dels teclers i tecleres, de tarragonines i tarragonins, perquè les festes de Santa Tecla es visquin com cal durant els 365 dies de l’any. Consultar el calendari de Tecla a Tecla ha d’esdevenir un costum, una tradició tarragonina més que farà passar més ràpida l’espera entre unes festes i les següents.

La història de la cooperativa, marcada al calendari

Un dels dies marcats en vermell és l’aniversari de la fundació de la Cooperativa. El dia 3 de setembre de 1904 es constitueix la Cooperativa Obrera Tarraconense, i el 14 del mateix mes es fa l’assemblea general extraordinària on s’aprova llogar uns baixos al nº 11 de l’antic carrer Hospital, actual Comte de Rius, per 30 pessetes mensuals. Aquest setembre, doncs, la COT commemora el seu 137è aniversari. L’edició del nou calendari de Tecla a Tecla serveix per celebrar el lligam entre la cooperativa i la ciutat, que és més viu que mai.

L’objectiu de la fundació era obrir una botiga i vendre gènere sense la intervenció de patrons i contractistes, fomentant el cooperativisme com un mitjà per augmentar el poder adquisitiu dels sous baixos de l’època, eliminant intermediaris per als articles de primera necessitat com sucre, farina, mantega o espelmes, i vendre només amb el marge necessari per pagar despeses de local, acumulant un fons de reserva per a casos de vaga, acomiadament o malaltia; així mateix, l’entresòl s’utilitzaria com a precària sala de juntes i administració.

Inscripcions obertes i novetats per la pròxima temporada

La nova temporada de la Cooperativa Obrera Tarraconense i el Teatre Magatzem està a tocar. Ben aviat es presentaran les novetats de cara a la pròxima temporada, però ja hi ha actuacions confirmades i amb entrades a la venda. Es tracta de l’espectacle ‘La Última’, que arribarà els dies 25 i 26 de setembre de la mà de la companyia Antagonista Teatro, i de l’obra ‘Molt soroll per res’, el 17 d’octubre amb la companyia La Gata Borda.

L’objectiu de l’entitat és convertir-se en un pol d’atracció d’activitats, organitzacions, tallers i cultura, a través de les aules ubicades en l’edifici modernista, així com en el Teatre El Magatzem, ubicat als baixos de l’edifici. Ja estan obertes, per exemple, les inscripcions per formar part de l’Aula d’Arts Escèniques, on els més petits de la casa s’endinsen en el món teatral.  Pròximament es donaran a conèixer la resta de projectes que arribaran al número 23 del carrer Fortuny.

© Copyright 2022 - Cooperativa Obrera. Tots els drets reservats. Disseny: Kreative Offensive - www.kreative-offensive.com

El dret a la pròpia imatge està reconegut a l´article 18 de la Constitució i regulat per la Llei 1/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l´honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge i la Llei 15/1999, de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, article 13 del Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s´aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Obrir xat
Necessites ajuda? 🤔
Benvinguts/des a la Cooperativa Obrera!
Si teniu algun dubte, podeu contactar amb nosaltres en aquest xat! ☺️